Bespaartips in en rondom het huis | Koken en bakken

Verlaag uw energieverbruik én energierekening met onze makkelijk toepasbare bespaartips!

Nog enkele simpele tips om het weekend goed mee te starten! Dit keer gaat het over koken en bakken. Waar je op moet letten en hoe geld bespaard kan worden. Lees verder voor meer tips.

 

OP MAAT KOKEN

Tijdens het koken is het belangrijk dat je geen pannen gebruikt die te groot zijn. Het beste is om een pan te kiezen waar het eten precies in past.

Ook is het belangrijk dat je niet te veel water in de pan doet. Het duurt dan namelijk veel langer voordat het water kookt.

Koken met een deksel op de pan scheelt de helft van de energie!

 

WATERKOKER

Voor een enkel kopje thee of oploskoffie is het niet nodig om een liter water warm te maken. Pas het water dus af aan de hoeveelheid dat nodig is. Dit bespaart water en energie om het op te warmen!

 

ETEN IS OM OP TE ETEN

Weggooien is een enorme energieverspilling: koop niet meer dan nodig is en bewaar de voedingsmiddelen zorgvuldig.

 

GROENTE EN FRUIT VAN HET SEIZOEN

Kies je voor groente en fruit van het seizoen, dan ben je duurzaam bezig. Weet je niet welke groente- en fruitsoorten bij welk seizoen horen? Raadpleeg dan de Groente en fruitkalender van Milieu Centraal:

www.groentefruit.milieucentraal.nl

 Hier zijn nuttige tips op te vinden hoe groente en fruit het beste bewaard kan worden.

 

 

Geen reacties