Bespaartips in en rondom het huis | Verwarmen en water

Verlaag uw energieverbruik én energierekening met onze makkelijk toepasbare bespaartips!

Energie die niet wordt verbruikt hoeft ook niet opgewekt te worden. We geven u de komende weken graag handige tips om het huishoudelijk energieverbruik flink terug te dringen.

Deze week gaat het over besparen op verwarmen en water. Er zijn hier namelijk een aantal misverstanden over. Moet de temperatuur constant blijven? Laat u de verwarming 's nachts aan? Moet ik korter douchen? Wij lichten het toe!

 

MINDER WARM IS NIET METEEN KOUD
Zet uw thermostaat een graad lager en zet uw verwarming ‘s nachts op 15 graden. Dit verschil is zo klein dat u het nauwelijks merkt. Toch bespaart u zo 7 procent op het energieverbruik van uw verwarming.
Kijk eens op hoeveel graden uw boiler staat. Deze is bijvoorbeeld ook warm genoeg op 60 graden.

 

RADIATOREN
Zet geen meubels voor de radiatoren en zorg dat er geen gordijnen voor hangen. Indien dit wel het geval is, blijft de warmte hierachter hangen en wordt de kamer slechter verwarmt.

 

KORTER DOUCHEN
De douche is de grootste waterverbruiker in huis. Gemiddeld douchen we bijna 9 minuten per douchebeurt. Door 5 minuten te douchen in plaats van 9 minuten bespaart u 16.000 liter warm water per jaar! (Ervan uitgaande dat u elke dag doucht)

 

LEKKENDE LEIDINGEN
Repareer lekkende leidingen. Tien druppels per minuut lijkt weinig, maar kan oplopen tot wel 200 liter per jaar!

 

WATER GEVEN
• Geef, ook bij hitte, planten niet teveel water. Dit zorgt er namelijk voor dat planten sterkere en langere wortels ontwikkelen. Dit geldt voornamelijk voor planten in de vaste grond.

• Sproei ‘s ochtends en ‘s avonds en niet overdag. Wanneer u water geeft bij felle zon verdampt een groot deel van het water voor het bij de wortels is.

 

Geen reacties