Uitstel door stikstofcrisis voorbij, eindelijk mogen we bouwen!

ūüď欆Doelenstraat, Huissen

Na meer dan een jaar moeten wachten i.v.m. de stikstofcrisis, zijn we eindelijk begonnen met bouwen. Aan de Doelenstraat te Huissen zijn we van start gegaan met de bouw van 19 nieuwbouw woningen in opdracht van Waardwonen. Afgelopen week zijn de funderingspalen aangebracht, deze werden trillingsarm geboord waardoor de kans op schade aan de omgeving nihil is. Onder grote belangstelling van de buurt/omgeving zijn de werkzaamheden uitgevoerd.

Voorafgaande het boorwerk zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Zo is er een explosievenonderzoek uitgevoerd, omdat er in de Tweede Wereldoorlog hevig is gevochten rondom de bouwplaats. Bij dit onderzoek zijn geen noemenswaardige vondsten gedaan.

Hierna is er nog een archeologisch onderzoek uitgevoerd waarbij een aantal vondsten zijn gedaan, waaronder 2 oude waterputten. Deze kunnen ondergronds bewaard blijven en worden niet verstoord door het bouwplan.

Op dit moment zijn de boorpalen aan het uitharden. Hierna kunnen we verder met de funderingsbalken waarna de begane grondvloeren gelegd kunnen worden.

Geen reacties